Mob/WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

Email: [e-mail védett]

Minden kategória

Mi a különbség az íves acéllemez és a lapos acéllemez között?

Idő: 2022-11-14 Találatok: 85

A golyóálló ipar gyors fejlődésével különféle golyóálló eszközöket fejlesztettek ki. Tehát, amikor a legjobb lemez kiválasztásáról van szó, mindig sok lehetőség közül választhat. A legtöbb ember számára a védelmi szint, az anyag és az ár mindig az első szempont a választás során. Anyag szerint a kemény páncéllemezek főként három kategóriába sorolhatók: kerámia lemezek, PE lemezek és acéllemezek; Ami a védelmi szintet illeti, az USA NIJ szabványai, a német szabványok, az orosz szabványok és más szabványok mind általánosan használt szabványok. Ezen túlmenően, a lemezek leggyakrabban kétféle stílusban készülnek: ívelt és lapos. Amikor az emberek tányérokat vásárolnak, gyakran nem figyelnek az ilyen jellegű részletekre. Valójában nagyon fontos a lemez megfelelő görbületének kiválasztása. Befolyásolja az Ön kényelmét és rugalmasságát a taktikai tevékenység során. Íme a két stílus részletei.

Mi a különbség az íves acéllemez és a lapos acéllemez között-正文1

1 Íves lemezek

Az ívelt lemezek nem fekszenek laposan a mellkason, hanem alkalmazkodnak az emberi mellkas formájához. Tehát a lapos lemezhez képest sokkal kényelmesebb viselet. A technológia fejlődésével az ívelt lemezek két típusa fejlődött ki: egyíves lemezek és többszörösen ívelt lemezek.

1) Egyszeresen ívelt lemezek

Az egyszeresen ívelt lemez az emberi mellkas ívéhez illeszkedő, csak egy görbületű lemez, amely egy csőből kivágott téglalap alakú lemezként képzelhető el. A többszörösen ívelt lemezzel összehasonlítva az egyetlen sokkal egyszerűbb és olcsóbb.

2) Többszörösen ívelt lemezek

A többszörösen ívelt lemezen további ívek is találhatók. És általában vannak sarokvágások a lemez felső szélén.

Egyesek azzal érvelnek, hogy mivel körülöleli a testet, egy kicsit jobban véd. Az ívelt lemezek állítólag csökkentik a behatolást azáltal, hogy nem engedik, hogy a lövedékek 90 fokos szögben ütközhessenek. Ezenkívül a többszörösen ívelt lemez felső szélén található sarokvágások nem akadályozzák a karok mozgását a taktikai tevékenységek során, lehetővé téve a fegyverek és egyéb fegyverek rugalmas használatát. A golyóálló mellényben ívelt lemez használatának egyik hátránya, hogy nagyon bonyolult minden testhez egyet készíteni, és általában egy szabványos méretben készülnek. Mivel az ívelt felület eltéríti a golyókat, az egyik probléma az, hogy nem tudjuk, hová megy a golyó, ami valószínűleg a másodlagos károkat okozza a viselőknek és kísérőiknek.

2. Lapos tányérok

A lapos lemezek olcsóbbak, mint az íves lemezek. Azok, akik nem igazán ismerik a terméket, azt mondanák, hogy az ívelt lemezek jobbak, mint a lapos lemezek. De ez nem igaz – míg az ívelt lemezek eltérítik a golyót, a lapos lemezek automatikusan megállítják a golyót, másodlagos sérülés nélkül. Ezenkívül az egyszerű szerkezet, a népszerű ár és az egyszerű gyártási folyamat sok ember számára jobb választássá teszi a síklapot. Például a jelenlegi magas szintű pajzsok, mint például az NIJ III és IV pajzsok többnyire lapos szerkezetűek, és a dzsipeken, Hummereken és más járműveken használt páncéllemezek is lapos szerkezetűek. De tény, hogy a lapos lemezeket sokkal kényelmetlenebb viselni, mint az ívelt lemezeket.

3. Sarokvágás

Észrevehetjük, hogy egyes lemezek felső szélein általában sarokvágások vannak, ezeket Shooters Cuts-nak (SC) nevezik. Ezt a szerkezetet úgy tervezték, hogy megkönnyítse a felhasználó szokásos fényképezési műveleteit. A sarokvágás nélküli lemez bizonyos mértékig akadályozza a lövést.

Sőt, van néhány aszimmetrikus sarokvágású lemez is, amelyeket Advanced Shooters Cuts-nak (ASC) neveznek. Ez a kialakítás abból az elképzelésből ered, hogy a bal és a jobb kar mozgási amplitúdója lövöldözéskor különbözik egymástól.

A különböző típusú lemezeknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A tányérok kiválasztásakor azt javasoljuk, hogy először alaposan tanulmányozza át a harctéri körülményeket, és racionálisan válasszon a saját tényleges helyzetének megfelelően.

Mi a különbség az íves acéllemez és a lapos acéllemez között-正文2