Mob/WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

Email: [e-mail védett]

Minden kategória

Mi a különbség a lágy és a kemény páncél között?

Idő: 2022-11-14 Találatok: 150

Mint tudjuk, a golyóálló mellények védelmi képesség alapján különböző szintekre oszthatók, míg anyagok alapján puha és kemény típusokra is. Mivel már bemutattuk a testpáncélok védelmi szintjeit és szabványait, ma a lágy és a kemény páncél közötti különbségekről fogunk beszélni.

Mi a különbség a lágy páncél és a kemény páncél között-正文1

1. Puha páncél

A puha páncél főleg nejlonból, aromás poliamid szintetikus szálból és ultranagy molekulatömegű polietilénből készül, amelyek mindegyike nagy teljesítményű, alacsony sűrűségű, nagy szilárdságú, nagy szívósságú és kiváló formázási tulajdonságú szálak. Az ilyen anyagokkal a puha páncél sokkal könnyebb, puhább és könnyebben viselhető. Sokan azonban kételkednek abban, hogy az ilyen könnyű és puha golyóálló páncél ellenáll a golyóknak. A golyóknak a szálréteggel szembeni becsapódása húzóerővé és nyíróerővé fejlődik, amely során a lövedékek által keltett ütközőerő az ütközési pont perifériájára oszlik, a mozgási energia nagy részének felhasználását követően. Így működik a lágy páncél a golyókkal szemben. De a puha testpáncél nem olyan erős, mint kemény társa (csak három szint, NIJ IIA, II és IIIA érhető el a piacon), amely csak a pisztoly és a sörétes töltényeket képes megbízhatóan megállítani. De ha nagyobb veszélyről van szó, akkor a kemény páncélok felé kell fordulnunk.

2.Kemény páncél

A kemény páncél a puha páncél és a kemény lemezek kombinációjára utal. Ezek a lemezek főként fémből, kerámiából, nagy teljesítményű kompozit lemezekből és más kemény anyagokból készülnek. A nehéz és kemény lemezekkel felszerelt kemény páncél nehezebb és rugalmatlanabb, mint a lágy páncél, miközben védelmi képessége jelentősen javult. Egy lövöldözés során a golyó először a kemény lemezt találja el és repeszti fel, amely során energiája nagy része szétoszlik, majd a nagy teljesítményű rostok felemésztik a többi mozgási energiát. A kemény testpáncél a belső lemezei áthatolhatatlanságának köszönhetően sokkal erősebb, mint a puha testpáncél. Megállíthatják az erősebb puskagolyókat, mint például az AP (páncéltörő) és az API (páncéltörő gyújtóanyag).

Mi a különbség a lágy páncél és a kemény páncél között-正文2

Amint látjuk, a lágy és kemény páncélok között lényeges különbségek vannak felépítésben és védelmi képességben. Tehát a páncélzat kiválasztásakor tisztáznunk kell, milyen fenyegetéssel találkozhatunk, és ésszerű választást kell tennünk.

Fent található a lágy és a kemény páncél pontosítása. Ha továbbra is kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal.

A Newtech régóta elkötelezett a golyóálló berendezések fejlesztése és kutatása iránt, minőségi NIJ III PE keménypáncéllemezeket és mellényeket, valamint sok más terméket kínálunk. Ha kemény páncéllemezek vásárlását fontolgatja, keresse fel a Newtech weboldalát, hogy megtalálja magának a legjobbat.