Mob/WhatsApp: 0086 18761513565 Betty Lv

Email: [e-mail védett]

Minden kategória

Miért jár le a páncél?

Idő: 2022-11-14 Találatok: 149

Ahogy a politikai terrorista incidensek egyre súlyosbodnak és folyamatosan eszkalálódnak, a védőfelszerelések fokozatosan a nyilvánosság elé kerültek. A sok választási lehetőség előtt az emberek mindig sok tényezőt figyelembe vesznek, amelyek közül az egyik a védőtermék lejárta.

Akkor miért jár le a páncél? Meddig tart a páncél? Íme értelmezések ezekre a kérdésekre.

Minden védőeszköz egy vagy több anyagból készül, és az idő múlásával minden anyag fokozatosan elöregszik, és a szerkezeti teljesítmény ott lassan romlik. Ugyanakkor minden anyagnak megvannak a sajátos jellemzői a szerkezetben és a stabilitásban. Ezért minden védőterméknek van lejárati ideje, és a lejárati idő mindig az anyagtól függően változik. Sokan úgy gondolják, hogy a páncélzatnak hasznosnak kell maradnia érvényességi ideje alatt, de ez nem így volt. A golyóálló termékek védőhatását a garanciális időszak alatt számos tényező befolyásolja, mint például az anyag, a használati gyakoriság, a karbantartás és a termék mérete.

1.Material

A páncél anyaga az egyik fontos tényező, amely befolyásolja élettartamát. Csakúgy, mint minden szerves anyag, a golyóálló termékek előállításához használt anyagok idővel fokozatosan lebomlanak, ami teljesítményük csökkenését eredményezi. A különböző anyagok szerkezete és stabilitása eltérő, így a különböző anyagokból készült testpáncélok eltérő lejáratúak. Ma már a páncélok sokféle anyagból készülhetnek, mint például a kevlár, PE, acél és kerámia stb., és az élettartamukban is vannak eltérések.

Például a lágy páncél sokkal gyorsabban romlik, mint a kemény páncél, és különösen érzékeny a hőre és a nedvességre (Miután egy puha páncél teljesen telítődött vízzel, azonnal ki kell cserélni). A PE páncél mindig erősebb magas hőmérsékleti ellenállást mutat, mint a kevlar páncél.

Kemény páncéllemez

2. Használja a Frekvenciát

A védőfelszerelések élettartamát befolyásoló fontos tényező a használati gyakoriság is. Ha például a golyóálló mellényeket vesszük, az alkalmanként használt golyóálló mellényekhez képest a gyakran használtnak mindig csökken a teljesítménye, a védőfelszerelések használata ugyanis általában némi kopással jár, ami élettartamuk csökkenését eredményezi.

3.Maintenance

A testpáncél karbantartásának módja az is befolyásolja, hogy a páncélzat mennyi ideig használható. Egyes testpáncélokat anyaguk miatt meghatározott környezetben kell tartani.

Például a széles körben használt Kevlar golyóálló mellényt és lemezeket meg kell őrizni, hogy elkerüljék a közvetlen érintkezést a napfénnyel és vízzel. A vízzel való hosszan tartó érintkezés nagymértékben csökkenti védőhatásukat, majd élettartamukat. Ezenkívül a mellényt olyan helyen kell tárolnia, amely lehetővé teszi, hogy lapos helyzetben pihenjen.

4.Size

Az utolsó dolog, ami nagyban befolyásolja a testpáncél élettartamát, az az, hogy mennyire fitt. Ha laza golyóálló mellényt viselnek, az emberek túlzott igénybevételnek teszik ki a ballisztikus paneleket, mert képesek lesznek mozogni a hordozó belsejében, ahelyett, hogy szorosan a testhez nyomódnának. Ha valakinek túl szűk a golyóálló mellény, az a mellény gyűrődését és a ballisztikus panelek sérülését okozhatja. Ezért fontos, hogy olyan mellényt viseljen, amely jól illeszkedik Önhöz, és szükség esetén végezzen módosításokat a sérülések csökkentése és a védőhatás maximalizálása érdekében.

A gyártók anélkül, hogy tudnák, hogyan használják és karbantartják termékeiket a vásárlók, nem tudnak pontos lejáratot ígérni. Sokan közülük teljesítménytesztet végeznek a termékeken, és általános időtartományt adnak meg. Tehát a termékeken mindig van egy felirat: "Érvényességi időn belül, szándékos sérülés nélkül érvényes". Általánosságban elmondható, hogy a gyártók által ígért jótállási idő nem túl hosszú, ami általában 3-5 év, mert a hosszú garanciaidő megadása a felhasználónak gyakran megnyitja a gyártót a lehetséges jogi perek előtt, majd megnöveli a biztosítási költségeket, ami a biztosítási költségek növekedését eredményezi. a termék végső ára. Ezért lehetséges, hogy a lejárt védőfelszerelés továbbra is jó védőképességgel rendelkezik. Ennek ellenére továbbra is azt javasoljuk, hogy kövesse a gyártó által megadott lejárati irányelveket, függetlenül attól, hogy úgy gondolja, hogy a mellénynek tovább kell-e tartania. Lehet, hogy élet-halál kérdése.

Miért jár le a páncél-正文